Putte / Woensdrecht (NL) - Gisteren hielden Politiezone Noord en politiecluster Woensdrecht (NL) een gezamenlijke controle op Belgisch grondgebied, dicht bij de grens. Het hoofddoel van de actie was controle van voertuigen en personen om te kijken of deze mogelijk betrokken zijn geweest bij inbraken. 

Op zes verschillende locaties langs de grens in België werden controles uitgevoerd. We hebben 9 processen-verbaal uitgeschreven en 4 pv's van waarschuwing uitgedeeld. Bij een proces-verbaal van waarschuwing krijg je 15 dagen de tijd om de gebreken aan je voertuig te (laten) repareren. Als je hieraan niet voldoet binnen de termijn ontvang je alsnog daadwerkelijk een proces-verbaal.


Er werden 143 voertuigen doorzocht en nagekeken, wat verschillende aandachtsvestigingen opleverde die gelinkt kunnen worden aan handel of bezit van verdovende middelen. De verzamelde informatie is zowel voor de Belgische als de Nederlandse politie van waarde.

Op de controleplaats op het Laageind werd in de kofferbak van een Belgisch voertuig ongeveer 2,5 kg marihuana aangetroffen. Deze was verstopt in een zak met een opschrift van hondenvoer. Twee verdachten met de Nederlandse nationaliteit werden aangehouden en vandaag voorgeleid. Op dezelfde controleplaats vond later een materiële aanrijding plaats. Eén van de betrokken bestuurders bleek te veel alcohol gedronken te hebben en werd aangehouden voor rijden onder invloed. 

We kregen al vele positieve reacties van burgers uit Putte en Woensdrecht over de aanwezigheid van de samenwerkende politieteams in de grensstreek.