Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze eruitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien.

Want motorrijders vallen minder op en je vergeet wel eens dat ze er zijn. Dat komt door hun smalle profiel en hun snelheid die je vaak verkeerd inschat. Daarom is het zo belangrijk om altijd twee keer te kijken voor je afslaat, van rijstrook wisselt of een ander manoeuvre uitvoert.

Met “KIJKEN KIJKEN om elke motorrijder te zien” lanceert de VSV een campagne voor bestuurders om meer aandacht te vragen voor motorrijders in het verkeer. Nu het motorseizoen weer op gang komt, willen we ook in onze politiezone extra aandachtig zijn voor de veiligheid van motorrijders. Kijk daarom altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien.


Meer info: www.veiligverkeer.be

 

 

Donderdag 16 maart 2023 hielden we samen met onze Nederlandse collega's uit basisteam Bergen op Zoom een controle waarbij de aandacht van de agenten gericht was op drugsoverlast, woninginbraken en verkeersveiligheid.

 

Omdat politiemensen in het grensgebied vaker met elkaar te maken hebben tijdens hun diensten - politiewerk stopt immers niet bij de grens - voeren de twee politiediensten vaker gezamenlijke controles uit. Niet alleen voor het actief tegengaan van misdrijven zijn deze controles een beproefd middel, ook met betrekking tot het uitwisselen van allerlei informatie is het prettig voor beide organisaties dat zij samenwerken.

 

Resultaten

Door de Nederlandse agenten werden 28 blaastesten afgenomen van bestuurders. Onze eigen collega’s werkten met de ‘sniffer’, een apparaatje waarmee heel snel kan worden gecontroleerd of iemand alcohol heeft gedronken. Als deze snelle test uitwijst dat er alcohol is gedronken dan moet een bestuurder alsnog een blaastest doen. Dat gebeurde bij vier automobilisten. Eén daarvan werd betrapt op het rijden onder invloed. Aan de Nederlandse zijde van de grens was eveneens een bestuurder ‘het haasje’.

Twee automobilisten en een fietser werden bekeurd omdat zij hun voertuig bestuurden met hun mobiele telefoon in de hand. Twee kregen een bekeuring omdat zij hun voertuig niet verzekerd hadden, twee anderen droegen hun veiligheidsgordel niet en nog twee auto’s hadden te weinig profiel op de banden. Ook werd 8 gram softdrugs in beslag genomen en kreeg een automobilist een bekeuring omdat het kinderzitje in zijn auto niet op de juiste manier bevestigd was.

  

Beide politie-instanties zijn tevreden over dit soort gezamenlijke controles en gaan hier zeker mee door in de toekomst.

 

Wij hebben momenteel een vacature voor een inspecteur Interventie.

Dus: ben je laureaat (m.a.w. heb je alle voorafgaande politieproeven reeds afgelegd en ben je hiervoor geslaagd), dan kan je vanaf nu t.e.m. 31 maart 2023 solliciteren via www.jobpol.be! Je hebt hiervoor het wachtwoord nodig dat je hebt ontvangen van de dienst Rekrutering&Selectie.
De referentie van de vacature is I 2766 N 22 05.

 

 

Op 1 maart gaat onze wijkagent Rudi Beeckmans met pensioen. Daardoor vinden er enkele verschuivingen plaats bij de wijkagenten in Kapellen. Cedric Goossenaerts neemt Kapellenbos, de wijk van Rudi, over. Hoogboom, de voormalige wijk van Cedric, wordt overgenomen door Inez Pauwels. En het centrum van Kapellen, de oorspronkelijk wijk van Inez, wordt overgenomen door Vanessa Symens. Kan je nog volgen? 😊

 

 

 

 

 

 

Woensdag moest de Kalmthoutsesteenweg (N122) onverwacht worden afgesloten vanwege de dreiging van vallende bomen.

De bomen werden intussen verwijderd, de Kalmthoutsesteenweg wordt vandaag (23/2) omstreeks 17.30 uur opnieuw opengesteld.