Het is Safer Internet Day - Hier zijn 4 manieren om u online veilig te  houden -


Dinsdag 8 februari 2022 is Safer Internet Day, Een initiatief van de Europese Commissie om van het internet een leuke, creatieve, verrijkende en veilige ruimte voor iedereen te maken. 


Vandaag de dag loeren cybercriminaliteit en phishing om elke online hoek. In onze folder over cybercrime vind je handige tips om niet in de val te trappen en toelichting over de meest voorkomende vormen van cybercrime. De brochure van Febelfin leert je veilig digitaal betalen en bankieren. En weet jij al wat een geldezel is? 


Safeonweb heeft een heel informatieve website over cybercriminaliteit en wijst je op de meest actuele phishingberichten die de ronde doen. Als je de app van Safeonweb installeert op je smartphone, krijg je meldingen over nieuwe phishingpraktijken en ben je de cybercriminelen altijd een stapje voor!


Ben je slachtoffer geworden van cybercrime? Verwittig dan onmiddellijk Card Stop op 078 170 170, verwittig zo snel mogelijk je bank en doe aangifte bij de politie

Zie of ontvang je verdachte berichten, maar heb je niet op de link geklikt en/of ben je geen geld kwijt? Dan is aangifte bij de politie niet nodig. Stuur het bericht door naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., zodat frauduleuze websites en e-mailadressen centraal geblokkeerd kunnen worden.

 

 

 Download onze folder cybercrime 

 Download de brochure over digitale inclusie 

 Download de brochure over geldezels voor jongeren 

 Download de brochure over geldezels voor begeleiders