We stellen vast dat jongeren in Kapellen geregeld de verkeerde plek kiezen om te voetballen of te skateboarden. Denk maar aan het Dorpsplein, het pleintje bij de ingang van de Promenade of het rustpunt achter zaal LUX. Dat zorgt voor (risico’s op) onveilige en gevaarlijke situaties. Stel je voor dat een voetbal op de drukke Antwerpsesteenweg of een caféterras belandt. Of dat een wegrollend skateboard een voetganger of fietser doet vallen. Gelukkig zijn er in Kapellen tal van plaatsen waar je wel veilig kan voetballen of basketballen.

 

Er zijn maar liefst 9 speeltuinen in de gemeente. In het gemeentepark vind je een voetbalveld naast de speeltuin en een basketveld aan de andere zijde van de vijver. Ook in Hoogboom is er een voetbalveldje, achteraan de Bauwinlaan. Met je skateboard kan je terecht op de ramp in de Frans De Peuterstraat en achter de sporthal van Putte is zelfs een heus bmx-parcours!

 

Hou het leuk en ontspannend voor iedereen en vermijd al die activiteiten op drukke plaatsen zoals het Dorpsplein of het grasperk aan zaal LUX: daar is het niet toegelaten. Wie zich daar niet aan kan houden en voor (potentiële) overlast zorgt, riskeert een GAS-boete. Dat is het niet waard, toch?  

 

 

Bron foto: Stad foto gemaakt door drobotdean - nl.freepik.com